15 dkg třtinového cukru
2 celá vejce
1/2 hrnku méně výrazného olivového oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva (použila jsem přiměřené množství prášku do pečiva bez fosfátů)
15 dkg hladké špaldové mouky
kakao
Postup:
Nejprve si v misce utřete cukr s vejci a olejem, poté postupně přidávejte mléko a mouku s práškem do pečiva. Vymíchejte těsto, ze kterého větší část nalejte do vymazané vysypané formy (nejlépe hrubou špaldovou moukou, ovesnými vločkami nebo namletými vlašskými ořechy). Do zbytku přidejte kakao a přilejte do formy a špejlí protáhněte do druhého těsta tak, aby jste vytvořili mramorování. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Přeji dobrou chuť ;-)
Jeden z nejlepších receptů na bábovku ze špaldové mouky!
OdpovědětVymazat