Ingredience:
- olivový olej
- cibule
- česnek
- sušené oregano a bazalka
- 1 plechovka loupaných italských rajčat
- 1 čajová lžička kvalitního vinného octa
- třtinový cukr a mořská sůl k dochucení
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte si cibuli a dejte ji smažit. To samé udělejte i s česnekem (dbejte na to, aby byl nakrájený na jemno) a přidejte ho k cibuli. Až je cibule zesklovatělá, přidejte bazalku a oregano, které promnete v dlaních. Cibuli s česnekem nechejte ještě chvilinku přijmout chutě od bylinek a pak přihoďte celou plechovku rajčat, které jemně rozbijte vařečkou na menší kousky. Dochuťte troškou třtinového cukru a mořské soli a přidejte čajovou lžičku kvalitního vinného octa.
- Uvařte si své oblíbené těstoviny na skus. Já jsem použila bucattini, což jsou těstoviny podobné špagetám, které jsou širší a duté a můžu rozhodně doporučit ;-)
Přeji dobrou chuť!
nějak ti to blbne... psala jsem komentář a ted koukám že tu není... ale rozhodně v něm bylo, abys přidávala víc příspěvků, protože jsem na nich závislá!!!!!!!!!!!!!! :-)
OdpovědětVymazataale jdi ty jeden lichotníku :D já se polepším teda! a to jsem si říkala, jestli sem tuhle omáčku mám dávat :D
OdpovědětVymazat