Sojové nudličky
Ingredience:
- 1 balení sojových nudliček
- k uvaření: pepř, majoránka, dobrý bujón bez glutamátu, drcený kmín, mořská sůl
- 1 vejce
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžice sojové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- rýžová mouka
Postup:
Sojové nudličky uvaříme v silném vývaru z kostky se špetkou pepře, majoránkou, drceným kmínem a dle potřeby mořskou solí. Scedíme a vymáčkneme přebytečnou vodu. Necháme zchládnout a naložíme přes noc (!) s vejcem, hořčicí, sojovkou, olejem a česnekem. Druhý den zaprášíme rýžovou moukou (můžete i hladkou, ale já jsem si poslední dobou zvykla ji nahrazovat jinými variantami) a smažíme trošce olivového oleje do zlatova. Těsně před doděláním můžeme přidat nasekanou jarní cibulku. Dobrota ;-)
Bylinkový bulgur
Ingredience:
- 1 díl bulguru
- 2 díly vody
- mořská sůl
- cca 1 lžíce olivového oleje
- větší svazek bylinek, nasekat- já jsem použila tymián, oregano, bazalku a šalvěj
Postup:
Bulgur uvaříme dle návodu- tedy na jeden díl bulguru použijeme dva díly vody, sůl a lžíci olivového oleje. Přivedeme k varu a vaříme 8 min, poté vypneme, přidáme nasekané bylinky, promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 min odstát.
Ingredience:
- asi 10 meruněk
- půlka citronu
- třtinový cukr
- rozmarýn
Postup:
Meruňky omyjeme a vypeckujeme a vhodíme do mixéru. K nim přihodíme pár rozmarýnových lístků a vymačkáme šťávu z poloviny citronu. Rozmixujeme na kaši a přelijeme do menšího kastrólku. Vaříme až do zredukování množství vody v omáčce. Dle chuti dosladíme třtinovým cukrem
Přeji dobrou chuť ;-)
tak to vypadá moc dobře... :-)
OdpovědětVymazatdíkyy :-) dala jsem si záležet ;-)
VymazatVypadá to skvele a aj to tak musí chutiť! :-)
OdpovědětVymazatjee děkuji :-) chutná to snad ještě lépe než vypadá ;-)
VymazatSkvela kombinacia a najviac ma dostala ta merunkova omacka:))) Vyzera to velmi dobre.
OdpovědětVymazatVlastní vynález ;-) a taky jsem an něj nesmírně hrdá! :-) Děkuji za slova chvály, to se nikdy neomrzí :D
Vymazat