Ingredience:
100 g čínského zelí nakrájeného nadrobno
100 g mrkve nakrájené na tenké malé proužky
1 menší svazek jarní cibulky, nasekané
pár jidášových uch nabobtnaných v teplé vodě (nemusí být), pokrájených na proužky
1 stroužek česneku nasekaný nadrobno
cca 80 g skleněných nudlí vermicelli nabobtnaných v teplé vodě asi na 10 minut, scezených a nasekaných na menší kousky
2 lžíce sezamového oleje na orestování zeleniny
3 lžíce sojové omáčky
špetka třtinového cukru
špetka pepře
rýžový papír na závitky
olej na smažení závitků
Postup:
Nejprve si na sezamovém krátce osmahněte česnek (pozor ať se nespálí, zhořknul by), přidejte veškerou zeleninu, cukr, sojovou omáčku a pepř a restujte asi 3 minuty. Vypněte plamen a do misky průměru minimálně jako rýžový papír si dejte vlažnou vodu. Rýžový papír krátce namočte ve vodě, vytáhněte na podložku a naklaďte na něj zhruba dvě lžíce směsi do kraje. Směs si urovnejte do tvaru válečku, přehněte přes ni kraj papíru, pak boky a pevně stočte do hotové rolky. Takto si připravte všechny rolky.
Závitky krátce smažte v rozpáleném oleji dokud mírně nezezlátnou. Hotové závitky nechejte odpočinout na papírové útěrce aby jste odsáli přebytečný tuk. Podávejte se sladkou chilli omáčkou.
Dobrou chuť ;-)
mňam mňam... je to lahůdka ;)
OdpovědětVymazat