Ingredience:
- 1 balíček špaget
- 2 stroužky česneku
- asi 1/2 sušené chilli papričky
- 3 ančovičky
- 1 čajová lžička kaparů
- pár oliv
- 1 plechovka dobrých italských rajčat
- snítka čerstvé petrželky
- 2 plechovky dobrého tuňáka v oleji (kousky, drť ne!)
Postup:
Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody dle návodu.
Mezitím si na pánev slijte olej z plechovek tuňáka, zahřejte jej, přidejte v mačkadle rozmačkaný česnek a vhoďte najemno nasekanou polovinu sušené chilli papričky. Asi minutku restujte a přidejte ančovičky, které se rozloží na kašičku. Teď je čas na kapary. Nezáleží na tom, zda je máte rádi nebo ne, já je osobně moc nemusím, ale v tomto receptu fungují jako koření. Já jsem to vyřešila tak, že jsem si je nejdřív na prkénku nadrtila na jemno a až pak jsem je přidala do směsi. A samozřejmě olivy. Protože ty zase nemusí přítel, také jsem je nasekala nadrobno, protože i ony tady zastupují spíše koření a bez nich by to nebylo ono. Vezměte si svazek petrželky, nejemno nasekejte stonky a přihoďte je do pánve, dále přidejte tuňáka a jednu plechovku dobrých rajčat, které jemně rozmačkejte. Až máte hotové těstoviny, odeberte z nich naběračku vody a přilijte ji k tuňákové směsi, spojí se a bude hedvábná. Teď to celé nechte asi 15 minut probublávat. Přidejte scezené špagety a nasekanou nať z petrželky.
Přeji dobrou chuť ;-´)
Žádné komentáře:
Okomentovat