úterý 14. února 2012

Špagety se sojovým "masem"

Tyto vcelku rychlé špagety mě nejednou rychle zachránily od hladu a nouze ve spíži. Je to taková zdravá verze boloňské omáčky. Kdybych měla na jejich uvaření delší dobu, což jsem ještě snad nikdy neměla, přidala bych na malé kousíčky nakrájenou mrkev a vařila bych směs až do úplného změknutí mrkve...

Ingredience: 
- 1/2 balení sojového granulátu- z dostupných u nás se mi nejvíc osvědčila značka racio
- olivový olej
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka kvalitního zeleninového nebo hovězího bujonu- bez glutamátu
- voda
- rajčatová passata
- oregano, bazalka, tymián
- mořská sůl
- pepř

Postup:
 Na pánvi si rozehřejte olivový olej, poté přidejte na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Až bude cibulka do sklovita, přisypte suchý sojový granulát (s množství to nepřežeňte, nabude), chvíli restujte a začněte po troškách přilévat vodu. Přestaňte v momentě, kdy sojový granulát přestane vstřebávat tekutinu. V té chvíli do směsi rozdrobte  bujon, přidejte bylinky a passatu nebo kvalitní rajčata z konzervy, které později rozmačkejte vidličkou. Vařte asi 20min, osolte, opepřete a podávejte s dobrými těstovinami nejlépe posypané parmazánem.
Dobrou chuť ;-)

2 komentáře:

  1. To vypadá moc dobře a hlavně je to rychlý.

    OdpovědětVymazat
  2. no právě ;-) spousta lidí sojové maso zavrhne strašně rychle. Ale když se ví, jak na něj je to dobrota! ;-)

    OdpovědětVymazat