Ingredience:
- 1 celé vejce + 4 žloutky
- 100ml kvalitního tekutého medu
- 300ml smetany ke šlehání
Postup:
Jak jsem už říkala, je to jednoduché ;-). Nachystejte si hrnec a misku na vodní lázeň , v hrnci uveďte vodu do mírného varu (nemusí zběsile bublat, jen probublávat) a do misky si dejte 1 celé vejce , 4 žloutky a med. Postavte na hrnec a šlehejte (záleží jen na vás jestli použijete ruční šlehač nabo metličku ;-)) až než budete mít světlý napěněný krém. Ve druhé míse si ušlehejte smetanu do tuha a jemně vmíchejte krém.
Tuto směs už jen nalijete do dlouhé kovové formy na sekanou a dáte tuhnout do mrazáku. Teď jedna užitečná poznámka. Jelikož jsem doma neměla potravinovou fólii, nepoužila jsem ji, ale je dobré vyložit si s ní formu aby se semifreddo dalo vyklepnout celé. Mrazíme minimálně 4 hodiny, Nigella říká 3h, ale ještě to nedrží tvar, výsledek je na spodní fotce (ačkoliv už v tu dobu to bylo prudce jedlé).
Přeju dobrou chuť ;-)
luxuuus... to mi někdy uděláš až přijedu na návštěvu ;-)
OdpovědětVymazatsuper, budu se na to těšit ;-)
OdpovědětVymazatSemifredo som nikdy neskúsala a Nigela je královná, muselo byt fantastické!!! Urcite som navnadená ho raz skúsit ;)
OdpovědětVymazatrozhodně zkustek, nebudete litovat ;-) Nigella je formát! :D
OdpovědětVymazat