čtvrtek 11. srpna 2011

Slaný koláč s rajčaty, olivami a bazalkou

Kdo miluje slané koláče, určitě neodolá a vyzkouší si tento jednoduchý, ale výborný rajčatový koláč, který přímo zavání Itálií. Dokonce i barvy jsou čistě v rámci italské trikolory ;-)


Ingredience: 
- listové těsto
- kysaná smetana
- 1 stroužek česneku
- jarní cibulka
- olivy
- rajčata
- bazalka

Postup:
Listové těsto si vyválejte do čtverce ve velikosti formy, položte do ní, přesahující okraje odtrhejte a zbytky použijte na vyztužení krajů. Pokud nemáte kulatou formu s vyvýšeným okrajem, udělejte si čtverec nebo obdélník na plech a na kraje přidejte tenký pásek těsta navíc.
Těsto na několika místech propíchejte, potřete zakysanou smetanou s rozmačkaným stroužkem česneku (česnek nemusí být) a poklaďte rajčaty nakrájenými na plátky, najemno nasekanou jarní cibulkou, tu jsem neměla, ale použila jsem mladý pórek ze zahrádky :-), olivami a celými lístky bazalky.
Dejte péct na nejvyšší stupeň a hlídejte ;-). Uvidíte, že za chvíli bude vaše kuchyně nádherně vonět rajčaty, olivami a bazalkou. Dobrou chuť ;-)

3 komentáře:

  1. to jsou super rychlovky na večer ;-) taky mám ráda... jsem teď viděla že prodávají i celozrnné listové těsto, asi vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. urcite zkus, mela jsem a muzu doporucit. dela ho slama v bitesi ;-)

    OdpovědětVymazat