sobota 5. listopadu 2011

Šťavnatá malinová bublanina ze špaldové mouky

Tento recept jsem našla na stránkách Mé bio a okamžitě mně zaujal, takže jsem nelenila použít poslední zbytek letošních malin z mrazáku. A nelitovala jsem ;-)

Ingredience: 
6 vajec v biokvalitě
250 g hnědého třtinového cukru
500 g polohrubé špaldové mouky
1 prášek do pečiva bez fosfátů
200 ml vody
200 ml slunečnicového oleje
300 g čerstvých nebo mražených malin

Postup:  

Příprava těsta

Připravíme si hlubokou mísu a do ní dáme cukr a žloutky, které pomocí elektrického šlehače utřeme do pěny. Do vzniklé pěny vlijeme vodu a olej a vmícháme špaldovou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Na závěr přidáme sníh z bílků, které jsme ušlehali a lehce promícháme.
Pekáč si vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto, které poklademe malinami



Pečení a servírování


Hotovou bublaninu pečeme v předehřáté troubě 35 – 40 minut při teplotě 180 stupňů. Po upečení necháme bublaninu vychladnout, poté ji nakrájíme na jednotlivé dílky, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme nejlépe ke kávě nebo čaji. Bublaninu můžeme připravovat s jakýmkoli oblíbeným ovocem, vynikající jsou zejména chuťově výrazné druhy ovoce, jako jsou ostružiny, borůvky nebo višně.

1 komentář:

  1. jůůů :-) tolik nových příspěvků... určitě vyzkouším!!!

    OdpovědětVymazat