sobota 19. května 2012

"Labutí" křidélka

Můj nejnovější příspěvek je vlastně takovou ódou na jistou restauraci v mém rodném městě Přerově. Říká se, že kdo zde neochutnal křidélka, nebyl na Labuti. A to je pravda! Trvalo to pěkných pár let, ale nakonec se i ke mě dostal na tuto lahůdku recept, o který se s vámi podělím ;-)

Ingredience:
1 lžíce tandoori masala
1 lžíce kvalitního suchého zeleninového bujónu (např. vegi vegi)
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce hořčičného semínka
1 lžíce grilovacího koření nejlépe bez glutamátu (např.grilovací sůl od sonnetor nebo já jsem použila dětenické koření ze svého oblíbeného obchůdku s kořením)
7 lžic strouhanky (příště se chystám zkusit místo klasické strouhanky přidat storuhanku kukuřičnou)
kuřecí křidélka

Postup:
Troubu si nahřejeme na 170 stupňů. Všechno koření smícháme se strouhankou. Křidýlka opláchneme a necháme okapat a pak je obalujeme ve směsi. Plech si vyložíme papírem na pečení a poklademe obalenými křidélky. Přikryjeme je alobalem a pečeme asi 170 stupňů. Poté alobal odstraníme a dopečeme na křupavou kůrčičku. Podáváme s chlebem.
Přeji dobrou chuť ;-)

7 komentářů:

  1. Tak Přerov, jo? To máme skoro za rohem :-)

    Stehýnka vypadají moc lákavě, jen jsem nikdy neslyšela o tandoori masala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teeda :-) a odkud jste?
      Tandoori masala je indické koření, shání se trošičku hůře, ale dá se na něj narazit v některých větších supermarketech (např. albert, tesco..., na internetu nebo jako já ve specializovaných obchůdcích s kořením

      Vymazat
    2. Já jsem z Kroměříže, maximálně tak půlhodina do Přerova.

      Vymazat
    3. tak to je fakt kousicek :-) ja uz to tam mam trosku dyl, co tam nebydlim :-(

      Vymazat
  2. Klári, díky za recept... určo vyzkouším :-) mňaaam

    OdpovědětVymazat