neděle 3. února 2013

Tak trochu klobásový cassoulet podle Jamieho

Další příspěvek po jsem se rozhodla věnovat opět jednomu z receptů od božského Jamieho. Připouštím, že jsem na něm tak trošku závislá, ale odmítám s touto závislostí něco dělat, naopak je třeba ji posilovat :).
Tak trochu klobásový cassoulet je  jedním z receptů z jeho knihy "30 minut v kuchyni", který se objevil i v pořadu "Jamie dělá minutky"



Ingredience:

- 4 plátky uzené prorostlé slaniny
- 1 a 1/2 červené cibule
- 1/2 svazku šalvěje
- 1/2 svazku rozmarýnu
- 2 pórky
- 400 g kvalitních vepřových klobásek chipolata (použila jsem vinné)
- 3-4 silné krajíce chleba
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 konzerva máslových fazolí
- 1 konzerva červených fazolí

Postup:

Slaninu nakrájejte na centimetrové proužky, nasypte je do pekáče, zakápněte olivovým olejem a postavte na žár. Rozpulte, oloupejte a nakrájejte cibule, natrhejte lístky asi z poloviny množství rozmarýnu a nasypte je na pekáč (pokud máte, přidejte k nim čerstvé bobkové listy). Očistěte pórky a nakrájejte je na jemno. Pórek spolu s cibulí přisypte do pekáče, přidejte trochu horké vody a nechejte vše změknout a vodu odpařit. Občas promíchejte.
Na plech naskládejte klobásky, potřete je olivovým olejem a vložte je asi na 8 minut pod gril (pokud jste jako já rádi, že vaše trouba, v mém případě plynová,  vůbec peče a gril nemáte, opečte je na pánvi).
Chléb si natrhejte na větší kusy a vhoďte je do kuchyňského robotu. Přidejte sůl, pepř, polovinu odložených lístků šalvěje, zbytek rozmarýnu, 2 stroužky česneku a zakápněte dávkou olivového oleje. Mixujte, dokud z chleba nebude hrubá strouhanka.
Do pekáče se zeleninou vlijte rajčata z plechovky a oboje fazole i s nálevem a vše dobře promíchejte. Na tuto směs nasypte polovinu bylinkové strouhanky,poklaďte ji opečenými klobáskami. a zasypte zbytkem strouhanky. Zbylé lístky šalvěje promněte v ruce s troškou olivového oleje a poklaďte jimi vršek strouhanky.
Pekáč vložte do trouby na střední příčku asi na 4 minuty nebo než bude strouhanka zlatavá.
Přeji dobrou chuť ;-)

2 komentáře:

  1. mňam mňam mňam... škoda že už nejím maso, ale tento recept byl boží!!! možná zkusím s vege párkama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě zkus ;-) podle mě to nějaký tofu párek nebo nakládané robi nemůže zkazit ;-)

      Vymazat