úterý 18. června 2013

Jamieho těstoviny podle těhotné Jools

Poslední dobou trpím něčím, co by se dalo nazvat Jamie Oliver addiction neboli závislost na Jamie Oliverovi. S přítelem jsme koukali na minutky a dostali jsme chuť na těstoviny podle těhotné Jools. A tak jsem vytasila kuchařku a šlo se na věc. Celý recept vám zabere asi 20-30 minut času, ale můžu garantovat, že výsledkem budete ohromeni ;-)




Ingredience:
- 4 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1-2 čerstvé chilli papričky (zbavené semínek)
- 400 g kvalitních klobás
- 1 vrchovatá čajová lžička fenyklových semínek
- 1 čajová lžička oregana
- 500 g penne těstovin
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce octa balsamico
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- olivový olej
- parmazán na posypání

Postup:
 V rychlovarné konvici si uvařte vodu na těstoviny. Očistěte jarní cibulky, celer a mrkev. Nahrubo je nákrájejte a spolu s chilli papričkami vhoďte do kuchyňského robotu s nožem. Přidejte klobásky, fenykl a oregano. Robot nechte zapnutý do doby, než se vše řádně promíchá. Vzniklou směs přesypte na rozpálenou pánev, přilijte olivový olej a promíchejte. Za občasného promíchání nechejte opékat.
 Mezitím si na nízký žár postavte hrnec na těstoviny, vlijte do něj vodu z konvice a doplňte do zbytku horkou vodou z kohoutku. Vodu osolte. Jakmile bude voda vřít, vsypte těstoviny. Vařte je dle návodu s mírně odklopenou poklicí.
 Do klobásové směsi rozdrťte česnek, přilijte 4 polévkové lžíce balsamikového octa a konzervu rajčat. Bude- li třeba, směs naředíte škrobovou vodou z těstovin.
 Jakmile jsou těstoviny hotové, sceďte je a dejte si stranou množství vody cca jedné skleničky  na víno. Těstoviny vsypte do pánve s omáčkou a jemně je promíchejte. Pro dosažení vláčné konzistence přilijte vodu z těstovin. Ochutnejte a popřípadě dochuťte. Na hotové těstoviny nastrouhejte trochu parmazánu a ozdobte několika lístky bazalky.
Dobrou chuť ;-)


Dno mojí mísy na těstoviny. Dodnes si pamatuji jak mi babička říkávala když jsem byla malá "Dojez to všechno a uvidíš obrázek" :-) . A v tomto případě rozhodně splněno!  
  

4 komentáře:

  1. toto určo zkusím s tím uzeným tofu ;) myslím si, že i vege verze bude dobrá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jídlo má samo o sobě hodně chuťových vrstev- koření, balsamico, rajčata, zeleninu, chilli, česnek. A přitom každou ingredienci cítíš. Myslím si, že tím uzeným tofu popř. tofu párkem nic nezkazíš, hlavní je ta uzená chuť ;-)

      Vymazat
  2. Připojuji se k tvé závislost - Jamie Oliver addiction forever :o)

    OdpovědětVymazat