úterý 19. července 2011

Císařský salát podle Nigelly Lawson

Co říct? Do salátů jsem blázen. A tenhle je jeden z mých favoritů ;-)


Ingredience:
  • 1 hlávka salátu
  • 2 brambory
  • česnekový olivový olej nebo olivový olej, ve kterém byl minimálně den předem 1 stroužek česneku rozříznutý na čtvrtky
  • himalájská/mořská sůl, pepř
  • 1 vejce
  • parmezán
  • worchesterová omáčka
  • troška olivového oleje
  • 1 čajová lžička citronové šťávy


Postup :
  Na trošičce česnekového olivového oleje si opražíme na kostičky nakrájené brambory, mírně je opepříme a osolíme. Do mísy si nachystáme vyprané salátové listy (nejlépe odstředěné aby byly zbavené přebytečmé vody) a jedno vejce, které jsme předtím vložili cca na minutu a půl do vroucí vody (mělo by být spíše prohřáté), trošku olivového oleje, 1lžíci worchesterové omáčky, šťávu z citronu a parmezán a jemně promícháme. Při servírováním posypeme opečenými bramborami a parmezánem, já navrch přidávám jarní cibulku. 


Přeji dobrou chuť ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat