středa 27. července 2011

Pizza

Ze všech receptů na pizzu, které jsem odzkoušela tenhle vyhrál na plné čáře. Těsto se dá až krásně vytáhnout (popř. vyválet) do tenka, je křupavé a není "buchtové". Na téhle pizze si smlsnu i na krajích (jako zlepšovák si je můžete potřít česnekem), které u jiných pizz ne vždycky stojí za to.


Ingredience:
250g ml vody
5 lžic olivového oleje,
2 lžičky soli,
500g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého, na pizzu má ale lepší vliv to sušené 
špetka cukru

 Postup přípravy:
Těsto dávám vypracovat do domácí pekárny na program těsto (mám eta dellica, tedy s tou větší nádobou se dvěma hnětacími háky), ale dá se i klasicky- do mouky důlek, do něj vlažnou vodu, droždí a cukr, nechat trošku vzejít a až nakonec sůl (zpomaluje kynutí) a olej a vypracovat těsto, který necháte ještě tak min hodinu kynout na teplé místě bez průvanu v zakryté míse. Vykynuté vytáhneme na plech (popř. vyválíme válečkem), potřeme rajčatovým sugem a poklademe surovinami dle vlastní chuti. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů z vrchu i zespoda, ale plech dáme na nejnižší příčku.


1 komentář: