středa 27. července 2011

Guacamole dip


Asi jako každý i já mám své slabosti. Například musím mít něco po ruce k dobrému filmu. Většinou mísu salátu, misku oliv, zeleninový talíř. A občas dostanu chuť na něco méně zdravého. Naštěstí ale zrovna dvakrát neprožívám přesmažené chipsy a jim podobné. Já se do nebe dostanu s trochou dobrých kukuřičných mexických nachos (/se zeleninovými chipsy) s miskou vlastního guacamole.


Ingredience:
  • 2 avokáda (zralá, musí být měkčí)
  • 1 jarní cibulka
  • koriandrové lístky (pokud nejsou, dají se nahradit petrželkou kudrnkou)
  • 1 limetka
  • sůl
Postup přípravy: Avokáda si rozkrojíme, vytáhneme pecku a vydlabeme dužinu, kterou si pak rozmačkáme vidličkou. K avokádu přidáme nasekanou jarní cibulku a koriandrové lístky. Bokem si vymačkáme šťávu z limety (může být i s dužinou), do které zamícháme sůl, která se pak dostane do guacamole rovnoměrně. štávu nalijeme k avokádu a pořádně promícháme.
Takto můžeme servírovat.

- můžete přidat chilli
- pokud si děláme guacamole dopředu, doporučuje se dát do něj pecku z avokáda, která se postará o zachování zelené barvy.


3 komentáře:

  1. quacamole jsem měla poprvé v jedné brněnské texaské restauraci a šíleně mě to chutnalo, tak to vyzkouším, zdali to bude stejné. luxusní je to ještě se zakysanou smetanou a ke steaku nebo tortille ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. klarinko, že mi někdy uděláš quacamole? nebo aspoň pomůžeš koupit zralý avokádo? jak se to pozná???

    OdpovědětVymazat
  3. můžu a ráda udělám obojí ;-) pomůžu ti avokádo koupit i udělat quacamole

    OdpovědětVymazat