středa 20. července 2011

Polévka z čerstvých rajčat

 Rychlá, jednoduchá á a výborná polévka. Je potřeba dodávat více?

 Ingredience:
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat- spařerných a oloupaných
- 0,5 l zeleninového vývaru (nejlépe poctivého domácího, ale když není a musíte použít z kostky,dbejte na kvalitu)
- pár lístků bazalky

Postup přípravy:
- Na olivovém oleji si opečeme cibulku s najemno nakrájeným česnekem, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a chvíli dusíme. Pak přidáme vývar a po krátkém vaření (kdy poznáme tak, že se rajčata rozpadají) vypneme, přidáme najemno nasekanou bazalku  a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme jen tak, popř. se zakysanou smetanou.

1 komentář:

  1. jen co seženu nějaký chutný rajčátka, tak určo vyzkouším... :-) vypadá božsky!!!

    OdpovědětVymazat